مواد مغذی در گوشت بلدرچین
written by Niawidya December 14, 2017
https://drhealthbenefits.com/food-bevarages/meats/health-benefits-of-eating-quail-meat
ترجمه شده توسط وب سایت بلدرچین مشهد ( www.Belderchinmashhad.ir )
بلدرچین پرنده ای با جسه ای کوچک است که توانایی پرواز در مسافت های طولانی را ندارد. گوشت بلدرچین در فروشگاه ها به وفور در اختیار افراد مصرف کننده آن قرار دارد. نام لاتین این پرنده Coturnix است.
به طور معمول تخم و گوشت بلدرچین توسط عموم مورد استفاده قرار می گیرد. بلدرچین بعد از پرورش چه به صورت زنده و چه بعد از تبدیل شدن به غذا به فروش می رسد. بعضی از افراد علاقه خاصی به بلدرچین دارند و در حقیقت مصرف گوشت بلدرچین مزایا زیادی برای سلامتی ما دارد.
مواد مغذی در گوشت بلدرچین
اگرچه بلدرچین دارای جسه کوچک است اما مواد مغذی زیاد را در گوشت خود دارد. گوشت بلدرچین حاوی مواد مغذی زیاد از جمله پروتئین، فسفر، چربی، کلسیم، آهن و روی است. و همچنین تخم بلدرچین نیز حاوی پروتئین و کولین بالایی است که برای مغز ما بسیار مفید است. ویتامین های موجود در گوشت بلدرچین:
ویتامین B : ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، پیرودکسین، بیوتین، اسید فولیک و کوبالامین. این ویتامین ها باعث افزایش متابولسیم و تقویت سیستم عصبی می شوند.
ویتامین D : باعث ارتقاء رشد استخوان، جذب میکروالمنت ها در بدن و همراه با تیامین و اسید اسکوربیک ( ویتامین C) سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود.
ویتامین A : باعث استحکام استخوان ها و افزایش سلامت پوست می شود.
ویتامین K : باعث پردازش متابولیسم سلول، بهبود عملکرد انعقاد خون و جذب کلسیم می شود.
Quail is a kind of birds that has a small body like chick and it can not fly so high like the other birds commonly. In the market, there are many quail meat that sells for consuming people. This bird has Latin named Cortunix.
Commonly, many people consume its meat and eggs. Quail is cultivated and sold when it still alive or become foods. Although, it has a small body, some people are very interested with quail and in fact, there are many health benefits of eating quail meat for our healthiness. You may also read: Health Benefits of Quail Eggs
Contains of Quail meat
Although quail has a small body, it is possible that it has many nutrient in its meat. Commonly, quail meat has many nutrients such as protein, phosphor, fat, calcium, iron, and zinc. And quail egg also contains high protein and choline that is very good for our brain. These are vitamins in quail meat :
Vitamin B – riboflavin, thiamine, niacin, pantonenat acid, pyridoxine, biotin, folic acid, cobalamin, that increase metabolisme and strengthen nerve system.
Vitamin D – promote the growth of bones, make macroelements assimilated, with thiamin and ascorbic acid increase immune system. You may also read vitamin D deficiency health risks, side effects of taking too much vitamin D and sources of vitamin D.
Vitamin A – strengthen bones, increase skin health
Vitamin K – processing metabolisme cells, increase blood clotting, calcium absorbtion. You may also another benefits of vitamin K.